Jan Smelik

Consultant partner

In 2006 heb ik samen met Cornelie en Inge samhealth opgericht. Als strategisch marktonderzoeker aan de slag in ons eigen bedrijf, met jaren aan ervaring in healthcare marketing op zak. In 1986 studeerde ik af als basisarts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een korte periode als praktiserend arts ben ik mijn loopbaan als marktonderzoeker in de medische sector begonnen.

Ik volgde de 20-daagse cursus Farmaceutisch Bedrijfsleven van Hank Schut en werd door MarketResponse gevraagd om een healthcare team op te zetten. In 1994 kwam ik in hun management team en was ik als adjunct-directeur medeverantwoordelijk voor het algemene beleid van MarketResponse. Toen ik vijf jaar later vertrok om voor mijzelf te beginnen was MarketResponse marktleider op het gebied van medisch-farmaceutisch marktonderzoek in Nederland.

Met Smelik Research Based Consultancy richtte ik me op marketing consultancy, interim management en kwalitatief marktonderzoek, nog steeds voor de medisch-farmaceutische branche.

Bij samhealth houd ik me vooral bezig met medisch-inhoudelijke marketingvraagstukken. Ook voel ik me goed thuis op beleidsmatig terrein als het gaat om de Nederlandse zorgsector. Ik woon in Austerlitz, ben getrouwd met Sandra en heb vier kinderen. In Austerlitz ben ik medeoprichter en bestuurslid van de zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt.

Linkedin
jan@samhealth.nl
0031(6) 26014290

 

 

Bel: 

0343-443570

Ga naar: 

contact