“Samhealth is voor mij het meest vooraanstaande marktonderzoeksbureau van Nederland op het gebied van gezondheidszorg.’’

Over Samhealth

Verbinders in de gezondheidszorg

Bij Samhealth verbinden we mensen in de gezondheidszorg. Met diepgaand begrip van doelgroepen en van de markt, helpen we impactvolle strategische keuzes te maken en een breed draagvlak te creëren. Als betrokken partner denken we actief mee. Dit doen we vanuit een intrinsieke nieuwsgierigheid naar mensen en met een passie voor de gezondheidszorg.

Partnership als basis

In 2005 is Samhealth, destijds nog bekend als Smelik Abrahams, opgericht door Jan Smelik (van oorsprong arts) en Cornelie Abrahams (van oorsprong marketeer). Vanaf het allereerste begin hadden we een duidelijke missie voor ogen. Mensen in de gezondheidszorg samenbrengen, wederzijds begrip stimuleren en waardevolle inzichten verschaffen, zodat opdrachtgevers weloverwogen keuzes kunnen maken in een snel veranderende wereld vol uitdagingen. Partnership, respect en vertrouwen vormen hierbij de basis.

In die begindagen kwam Marleen de Zeeuw al snel aan boord als gastvrouw, en ze is een onmisbare steunpilaar binnen het bedrijf gebleven, die zorgt voor een warm welkom voor iedereen die bij ons binnenkomt.

Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een hecht team van 14 medewerkers, elk met hun eigen expertise, maar nog steeds allemaal met dezelfde gemeenschappelijke missie. Want die missie van toen staat nog steeds als een huis.

We investeren in mensen

Het team is de belangrijkste USP van ons bedrijf. We investeren in mensen door een atmosfeer te creëren, waarin medewerkers kunnen groeien en hun volledige potentieel kunnen benutten. Op deze manier zijn we in staat om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen op het gebied van onderzoek en advies. We geloven dat door samen te werken en de kern van het vraagstuk te begrijpen, we tot innovatieve oplossingen kunnen komen.

“Mijn 'hobby' is in feite mijn werk geworden en ik vind het fantastisch om in de zorgsector te pionieren en een bijdrage te leveren.’’

Bedrijfsfilm

Wij combineren onze kennis van de markt met inzicht in hoe mensen in de zorg functioneren. Zo achterhalen we drijfveren en behoeften van diverse stakeholders in de zorg.

Meer weten? Bekijk onze video.

Team

Cornelie Abrahams

Jan Smelik

Mieke Jansen

Irene van Leijen

Kirsty Verheggen

Teuntje van Oss

Melanie van der Starre

Anki Tielens

Iva Klerks

Rosalie van Miltenburg

Roald Reurink

Mariska Lintjens

Karin Schepers-Croese

Marleen de Zeeuw

“Geen enkele dag is hetzelfde bij Samhealth. De afwisseling tussen inhoudelijk werk, zoals diepgaand onderzoek en strategische rapporten, en het contact met respondenten en klanten, zorgt voor een boeiende dynamiek.’’

Werken bij Samhealth

Heb jij affiniteit met consultancy en/of marktonderzoek binnen de gezondheidszorg en ben je op zoek naar een afwisselende, uitdagende en leerzame stage? Dan zoeken wij jou!

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, enthousiaste en nieuwsgierige stagiair(e). In een team met collega’s doe je onderzoek naar vraagstukken in de healthcare. Voor een farmaceutisch bedrijf achterhaal je bijvoorbeeld hoe een nieuw geneesmiddel het beste in Nederland geïntroduceerd kan worden. En voor een patiëntenvereniging onderzoek je hoe zij het beste patiënten van informatie kunnen voorzien. Of je doet onderzoek naar de patient journey en brengt ervaringen van patiënten en knelpunten bij een bepaald ziektebeeld in kaart. Kortom: veelal medisch-inhoudelijk marktonderzoek.

Wij zijn volop in beweging en we hebben veel projecten waar je mee aan de slag kan. Samen met jou gaan wij kijken welke projecten jij leukt vindt en waar je helemaal tot je kracht komt. Zo word je vanaf dag één gezien als deel van het team en krijg je veel verantwoordelijkheid. Ook zul je meedraaien in onze interne opleidingen. Daarnaast krijg je goede begeleiding en kun je voor vragen altijd terecht bij één van je collega’s. We zijn een klein en hecht team met in totaal 13 werknemers die het werk met veel passie en plezier uitvoeren. Er wordt hard gewerkt; collegialiteit, gezelligheid en teamwork staan hoog in het vaandel en successen worden samen gevierd. Zo staan de deuren altijd voor elkaar open.

Jouw achtergrond

 • Je volgt een WO studie en je hebt affiniteit met de gezondheidszorg (bij voorkeur Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Biomedische of (bio)farmaceutische Wetenschappen, Psychologie, Communicatiewetenschappen of Bedrijfskunde/Marketing)
 • Je heb interesse in consultancy/marketing binnen de gezondheidszorg
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig
 • Je bent hulpvaardig, representatief en klantgericht
 • Je werkt goed zelfstandig, je bent betrouwbaar en secuur
 • Je bent flexibel en vindt het leuk om diverse werkzaamheden op je te nemen

Wat bieden wij?

 • Een passende stagevergoeding van €450 per maand (40 u/per week)
 • Veel verantwoordelijkheid en vrijheid met eventuele doorgroei naar junior consultant
 • Prachtige en inspirerende werklocatie in bosrijke omgeving, met heerlijke koffie, gratis fruit en kantoorlunch
 • Een open, betrokken en informele bedrijfscultuur, goede werksfeer en enthousiaste collega’s
 • Creatief meedenken op het gebied van de invulling van je stage, zodat je zeker weet dat jouw stage past binnen de eisen van je opleiding

Per september 2023 kun je aan de slag met de stage (of later in overleg). Wij zoeken iemand voor een periode van 4-6 maanden, in overleg kan de precieze duur en het aantal dagen per week vastgesteld worden.

Solliciteer

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan ben je wellicht onze nieuwe stagiair(e). Stuur jouw CV en motivatiebrief naar [email protected] t.a.v. Mariska Lintjens.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariska Lintjens op 0343-443570.

Ben jij op zoek naar een stage op het gebied van communicatie en mediavormgeving/design binnen een inspirerend en hecht bedrijf? Dan is Samhealth wellicht iets voor jou! Wij zijn een marktonderzoeksbureau gevestigd in Maarn, met speciale focus op de gezondheidszorg.Afgelopen jaar hebben wij, naast een nieuwe website en bedrijfsfilm, een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Nu zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair die deze huisstijl verder kan uitrollen in alle facetten van ons bedrijf. In deze rol mag je meedenken in onze online communicatie en aan de slag met het ontwerpen van onder andere nieuwe (PowerPoint)templates en het visueel upgraden van bestaande documenten.

De startdatum, duur en het aantal uren van de stage kunnen worden afgestemd op jouw behoeften. Ben jij dé stagiair met een achtergrond in grafische vormgeving (of iets vergelijkbaars) die ons team komt versterken?Jouw achtergrond

 • Je volgt een HBO studie (bij voorkeur op het gebied van media / communicatie en design)
 • Je kunt goed overweg met design programma’s (waar je zelf toegang tot hebt)
 • Je hebt oog voor detail en bent visueel ingericht.
 • Je bent flexibel en vindt het leuk om diverse werkzaamheden op je te nemen


Wat bieden wij?

 • Een passende stagevergoeding
 • Prachtige en inspirerende werklocatie in bosrijke omgeving, met heerlijke koffie, gratis fruit en kantoorlunch
 • Een open, betrokken en informele bedrijfscultuur, goede werksfeer en enthousiaste collega’s
 • Creatief meedenken op het gebied van de invulling van je stage, zodat je zeker weet dat jouw stage past binnen de eisen van je opleiding
 • Hybride werkomgeving (thuis en op kantoor)


Solliciteer

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan ben je wellicht onze nieuwe stagiair(e). Stuur jouw CV en motivatiebrief naar [email protected] t.a.v. Mariska Lintjens.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariska Lintjens op 0343-443570.

Neem contact met ons op

Interesse om bij Samhealth te komen werken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!