Site icon Samhealth

“Patiëntenorganisaties stoffig? Hoezo?”- Marlies Mohr van Schildklier Organisatie Nederland

cornelieseptember22 - Samhealth

Redacteur Cornelie Abrahams, consultant en partner bij Samhealth, ging in gesprek met de directeur van Schildklier Organisatie Nederland en tekende daar onderstaande impressie van op.

Als je als ondernemer in retail tijdens corona een overstap maakt naar de zorg, word je toch een beetje raar aangekeken. Hoezo de zorg? En dan nog wel bij een patiëntenorganisatie?!

“Ja, dat klopt. En uit volle overtuiging. Want nadat ik 11 jaar lang als ondernemer een mooi bedrijf had opgebouwd in de retail, kwam het moment dat ik behoefte had om meer maatschappelijk relevant bezig te zijn. Een opleiding HBO-verpleegkunde volgde die resulteerde in de functie van Hoofd Chirurgie in een perifeer ziekenhuis. Mooi werk, waarbij ik ook daar als ondernemer naar de business keek. Waar zijn we goed in als ziekenhuis? Moeten we ons daar niet op focussen in plaats van alle disciplines in huis te willen hebben? Vragen die je als ondernemer graag in wilt vullen, terwijl niet elke Raad van Bestuur daar gecharmeerd van is.”

Lees verder: https://marketinginfarma.nl/2022/09/05/patientenorganisaties-stoffig-hoezo-marlies-mohr-van-schildklier-organisatie-nederland-portret/

Exit mobile version