Patient empowerment kan naar een veel hoger niveau en onderzoek laat zien hoe

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

De redactie ging in gesprek met Samhealth consultant en onderzoeker Teuntje van Oss. Zij voerde in 2022 veel patiëntenonderzoeken uit en neemt ons mee in de belangrijkste inzichten die dat opleverde.

Ha Teuntje! Vertel eerst eens… hoe gaan jullie te werk bij het doen van onderzoek onder patiënten?

“In dit soort onderzoeken gaan wij, vaak bij de patiënt aan de keukentafel, in gesprek met mensen over hun aandoening, de impact hiervan en wat zij missen in hun zorgtraject. Ook kunnen we kwalitatieve onderzoeken toetsen en valideren onder een grotere groep patiënten middels een online survey en wordt het dus een kwantitatief onderzoek. Dit vertalen wij naar een advies aan onze opdrachtgever voor verbetering van de zorg en diensten. In 2022 hebben wij bijna 2000 patiënten gesproken en geënquêteerd met chronische aandoeningen, patiënten met palliatieve, uitbehandelde ziekten en patiënten met psychische aandoeningen. Met al deze patiënten lopen wij door hun patient journey van A tot Z: van het moment dat men voor het eerst klachten opmerkte tot de huidige situatie en de toekomst. Hierbij staan we onder andere stil bij doorverwijzingen, diagnose, behandeling, nazorg en behoefte aan ondersteuning en informatie.”

Lees verder: https://marketinginfarma.nl/2023/01/25/patient-empowerment-kan-naar-een-veel-hoger-niveau-en-onderzoek-laat-zien-hoe-in-gesprek-met-onderzoeker-teuntje-van-oss-portret/