Gedrag van de zorgconsument verklaard

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Ontdek op subtiele wijze hoe gedrags- en communicatievoorkeuren zorgconsumenten beïnvloeden op het gebied van therapietrouw. Samhealth en DISCvision hebben in samenwerking de brochure ‘Gedrag van de Zorgconsument Verklaart’ ontwikkeld.

Het belang van therapietrouw blijkt sterk afhankelijk te zijn van diverse psychologische factoren, waaronder complexe instructies, communicatieproblemen en de perceptie van de patiënt. Om dit complexe vraagstuk beter te begrijpen, hebben DISCvision en Samhealth een diepgaande studie uitgevoerd naar de relatie tussen gedrags- en communicatievoorkeuren en de impact van ziekten zoals diabetes en kanker. Door deze gedrags- en communicatievoorkeuren te doorgronden, kunnen zorgverleners op effectieve wijze communiceren en de spanningen verminderen die vaak gepaard gaan met het beheer van chronische aandoeningen.

Deze brochure biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor iedereen die betrokken is bij de zorg, en nodigt je uit om een diepere duik te nemen in het boeiende onderwerp van gedrag en communicatie in de zorg. Ontdek hoe het begrijpen van gedrags- en communicatievoorkeuren een essentiële rol kan spelen bij het bevorderen van therapietrouw. Laat je inspireren door voorbeelden, ontdek nieuwe communicatiestijlen en benaderingen, en ervaar hoe effectieve communicatie kan bijdragen aan het verlichten van de uitdagingen die gepaard gaan met het omgaan met chronische aandoeningen.

Download hier de brochure:

https://samhealth.nl/wp-content/uploads/2023/11/De-Zorgconsument.pdf